Kulatý stůl „Protesty v Íránu a konflikt mezi Teheránem a USA“

Datum publikace: 24. února 2020

Centrum blízkovýchodních vztahů (PCMR) CEVRO Institutu uspořádalo uzavřený kulatý stůl s názvem „Protesty v Íránu a konflikt mezi Teheránem a USA“ s dr. Alim Fathollah-Nejadem, z Brookings Doha Center v Kataru. Akce proběhla v pondělí 24. února na CEVRO Institutu (Jungmannova 28/17, Praha 110 00).

Cílem tohoto expertního kulatého stolu bylo prodiskutovat současnou vnitropolitickou situaci v Íránu v kontextu protestů, které v zemi periodicky probíhají již po dva roky. Dále jsme probrali stav geopolitického konfliktu mezi Teheránem a Washingtonem.

Setkání proběhlo podle Chatham House Rules.

Kulatý stůl moderoval Tomáš Kaválek, ředitel PCMR.

Ali Fathollah-Nejad působí jako výzkumník v Center on Middle East Policy v Brookings a jako hostující výzkumník v Brooking Doha Center. V roce 2018 byl mimořádným profesorem v rámci doktorského programu na Gulf Studies Center na Qatar University. Předtím působil jako post-doc v rámci Iran Project na Harvard Kennedy School Belfer Center a jako výzkumník programu Blízkého východu a severní Afriky v German Council on Foreign Relations (DGAP) jako expert na Írán.