Kulatý stůl „Stav blízkovýchodních mírového procesu mezi Izraelem a Palestinou“

Datum publikace: 2. prosince 2019

Centrum blízkovýchodních vztahů (PCMR) CEVRO Institutu uspořádalo uzavřený kulatý stůl „Stav blízkovýchodních mírového procesu mezi Izraelem a Palestinou“ se Susannou Terstal, zvláštní zástupkyní EU pro blízkovýchodní mírový proces. Akce proběhla v pátek 29. listopadu od 11:30 do 13:00 v prostorách Vysoké školy CEVRO Institut (Jungmannova 28/17, Praha 110 00).

Tématem setkání byl současný vývoj v regionu ve vztahu k arabsko-izraelskému konfliktu a jeho řešení. Předmětem debaty byla také současná vnitropolitická dynamika v Izraeli a situace na Západním břehu Jordánu a v Gaze.

Akce proběhla podle Chatham House Rules.

Kulatý stůl moderoval Tomáš Kaválek, ředitel PCMR.

Susanna Terstal je zvláštní zástupkyní EU pro blízkovýchodní mírový proces od září 2018. Od roku 2015 do roku 2018 byla nizozemskou velvyslankyní v Íránu. Během prvních dvou let svého působení v Íránu rovněž reprezentovala EU v průběhu absence delegace EU v zemi. V roce 2012 se stala velvyslankyní v Angole poté co byla zástupkyní v rámci Stálé reprezentace Nizozemska v Ženevě. Susanna Terstal působí na Ministerstvu zahraničí Nizozemska od roku 1994. Profesí je právničkou a obdržela magisterský diplom z politologie, mezinárodních vztahů, italštiny a literatury.